Forside Elektronik Min guide til varmepumper

Min guide til varmepumper

af admin

Min guide til varmepumper

Jeg er overhovedet ikke ekspert på området, men i min søgen efter min egen nye varmepumpe føler jeg alligevel, at jeg har lidt viden at dele ud af. Derfor deler jeg nu ud af mine tillærte gukdkorn.

Hvilken type?

Allerførst skal man vælge hvilken type varmepumpe man ønsker. Jeg kunne forstå, at der er ret stor forskel på udfra hvilken varmepumpe man vælger, hvor meget det kommer til at koste i forbrug om året.

  • Luft til luft varmepumpe – denne type bruges ofte som erstatning for el-varme og radiatorer
  • Luft til vand varmepumpe – dette er en totalløsning der også opvarmer vand

En varmepumpe luft til luft vil for eksempel ikke kunne opvarme vand, hvorimod en varmepumpe luft til vand vil have denne funktion. Men en luft til luft varmepumpe er billigere og nemmre at få installeret. En luft til vand pumpe er derimod meget støjsvag og den er meget miljøvenlig.

(Der findes også jordvarmepumper men dem kender jeg ikke så meget til)

Hvilken type du bør vælge afhænger altså af dit behov. Ønsker du en totalløsning med opvarming af vand er det luft til vand, og ønsker du en billigere løsning, så er det luft til luft.

Prisen på varmepumper

Når man er på jagt efter en ny varmepumpe, så går man som regel også ret meget op i hvad det skal koste. Der vil jeg så anbefale, at man i stedet for kun at kigge på anskaffelses- og monteringsprisen af varmepumpen, at man også kigger på dens elforbrug og hvor meget den sluger i el!

Related Posts

Skriv en kommentar